След дълго затишие, Тимо публикува нов блог на своята myspace страница вчера. Тъй като е твърде дълъг и се върти около една тема, ще направя само кратко резюме:

Имам чувството, че всичко върви по някакъв определен план. Скоро ще има видеотелефони от Apple, бъдещето започна. Откривателите на плоските екрани се въртят около идеята за 3D прожекции без очила. Не след дълго и ние ще можем да "управляваме във въздуха" нашите компютърни уреди като в "Minority Report". Затова просто погледнете "Проект Natal" на Майкрософт:
Невероятно е. Бъдещето започна. Още тази година, през ноември ще въведат новите лични карти с чипове. Такива чипове са практични, на тях може да се запазят отпечатъци и биометрични данни. Благодарение на биометричните данни и на увеличаващия се брой камери, може да се провери къде си и какво си направил. Всеки британец се проверява средно по 300 пъти на ден. Бъдещето започна. Почти 40% от парите, които изкарвам, които всеки от нас всеки ден заработва отиват в държавата под формата на данъци,  която дава 500 000 000 000 евро (500 милиарда) за спасяване на банките. Точно тази хубава идея с чиповете идва от държавата. Ние гласувахме, ние си избрахме това, или? Бъдещето започна и изглежда, че всичко върви по някакъв план.

Заливът в Мексико потъва в петрол, защото някои хора искат да направят повече пари от това. На света са останали само още 3400 тигъра. Само 35 снежни леопарди. Над 20 милиона Iphone телефони са продадени досега. Кой от нас не е гледал филм, в който се представя ясно доказателство, след който не остава никакво колебание, че не може да се разкрият причините за самолетните катастрофи? Това се случи 2 пъти на 11 септември 2001. Когато всички лъжат, как да разпознаем истината? И дали тогава истината звучи като лъжа? Какво се случва, когато се занимаваме с това сaмо за 1о мин., когато знаем, че горе споменатия ден е бил вътрешна работа, но вместо това предпочитаме да гледаме любимия си сериал или да си потърсим нова Iphone апликация? Не го разбирам и това някак си ме прави тъжен... и бесен в същия момент на мен самия... Трябваше да изляза навън и на напръскам целия ми град с вълна (?). Трябваше да потърся братя по идея и да направя нещо. Трябваше, но вместо това отново се занимавам с телефона ми или със сапунките.  Бъдещето започна и зависи от мен да предотвратя най-лошото, или? Така че, от къде да започне човек?

Преводът се оказа доста буквален и покрива 90% от написаното от Тимо.
 


Comments
Leave a Reply