Преди няколко дни Линке постна линк в youtube, съдържащ акустично изпълнение на песента Headcinema.
А това са клипчета от вчерашното му изпълнение в клуб The Mint.
И докато сме на вълна Линке, ето линк към блог, посветен изцяло на него. Заслужава си кликането :)
 
Здравейте,

много бихме се радвали да чуем от вас какво мислите за сайта. Предполагаме, че не се посещава толкова много като се имат в предвид размерите на България, популярносста на бандата в родината ни и (особено сега) напускането на четирима от членовете.
Все пак бихме искали да чуем какво мислите, какво ви харесва в сайта и какво не, какво бихте искали да променим и има ли нещо, което сме пропуснали, но бихте искали да знаете.
Оставете коментар и изразете вашето мнение :)

И както вече споменахме в twitter, Линке е дал интервю за chrislinke.blogg.se. Интересните му отговори може да прочетет тук.
 
След дълго затишие, Тимо публикува нов блог на своята myspace страница вчера. Тъй като е твърде дълъг и се върти около една тема, ще направя само кратко резюме:

Имам чувството, че всичко върви по някакъв определен план. Скоро ще има видеотелефони от Apple, бъдещето започна. Откривателите на плоските екрани се въртят около идеята за 3D прожекции без очила. Не след дълго и ние ще можем да "управляваме във въздуха" нашите компютърни уреди като в "Minority Report". Затова просто погледнете "Проект Natal" на Майкрософт:
Невероятно е. Бъдещето започна. Още тази година, през ноември ще въведат новите лични карти с чипове. Такива чипове са практични, на тях може да се запазят отпечатъци и биометрични данни. Благодарение на биометричните данни и на увеличаващия се брой камери, може да се провери къде си и какво си направил. Всеки британец се проверява средно по 300 пъти на ден. Бъдещето започна. Почти 40% от парите, които изкарвам, които всеки от нас всеки ден заработва отиват в държавата под формата на данъци,  която дава 500 000 000 000 евро (500 милиарда) за спасяване на банките. Точно тази хубава идея с чиповете идва от държавата. Ние гласувахме, ние си избрахме това, или? Бъдещето започна и изглежда, че всичко върви по някакъв план.

Заливът в Мексико потъва в петрол, защото някои хора искат да направят повече пари от това. На света са останали само още 3400 тигъра. Само 35 снежни леопарди. Над 20 милиона Iphone телефони са продадени досега. Кой от нас не е гледал филм, в който се представя ясно доказателство, след който не остава никакво колебание, че не може да се разкрият причините за самолетните катастрофи? Това се случи 2 пъти на 11 септември 2001. Когато всички лъжат, как да разпознаем истината? И дали тогава истината звучи като лъжа? Какво се случва, когато се занимаваме с това сaмо за 1о мин., когато знаем, че горе споменатия ден е бил вътрешна работа, но вместо това предпочитаме да гледаме любимия си сериал или да си потърсим нова Iphone апликация? Не го разбирам и това някак си ме прави тъжен... и бесен в същия момент на мен самия... Трябваше да изляза навън и на напръскам целия ми град с вълна (?). Трябваше да потърся братя по идея и да направя нещо. Трябваше, но вместо това отново се занимавам с телефона ми или със сапунките.  Бъдещето започна и зависи от мен да предотвратя най-лошото, или? Така че, от къде да започне човек?

Преводът се оказа доста буквален и покрива 90% от написаното от Тимо.
 
Отговорите на Давид за месец май са публикувани вече на panik-david.de. Ето и български превод на част от тях (останалите ще последват скоро):

Вярваш ли в живота след смъртта?
За мен смъртта е явление, не край на живота. Вярвам, че животът сам по себе си е никога "несвършващ" процес на промяна.

Обичаш ли бурите?
Стига да е топло, да.

Кое беше най-ужасното ястие, което някога си ял?
Ами, беше толкова ужасно, че не го изядох. Беше някаква супа от заешки органи в Париж, 2007.

Харесваш ли диалектите?
Зависи за кои става въпрос.

Какво мислиш за самозаблудата/параноята (бел.ред. не съм сигурна, че това е точния превод)?
Нищо.

Колко време ти е необходимо да отговориш на въпросите на феновете?
Повече, отколкото си мислите :-)

Кой беше най-красивият момент в жовота ти?
Върховете на Памуккале не бяха лоши.

Кое е любимото ти име?
Sonnenschein :-D

Бил ли си досега в Нова Зеландия или Австралия?
Не.

Имаш ли домашни любимци?
Да, котка, Лина.

Коя е любимата ти група?
Това не се е променило (за съжаление) през последните 10 години - Linkin Park.

Редакция: всички въпроси и отговори може да прочетете тук.

~~~~~
Както може да прочетете в twitter, Тимо ще отговаря всеки месец на въпроси зададени му от феновете на panik-timo.de.

~~~~~
Ето и трейлърът на филма, в който ще участва Франк (1:24). Той няма да се казва "Alles für Lila", както беше съобщено първоначално, а "Groupies bleiben nicht zum Frühstück" (Групитата не остават за закуска).
Бърз и съкратен превод:
Добре дошла в Берлин.
Той: Можеш да направиш една снимка и ще получиш автограф.
Тя: Ще какво?
Той: Как се казваш тогава?
Тя: Лила, а ти?
Той: Ъъъ, аз... Кристофър.
Тя: Малката ми сестра е луда по тази нова група, как се казваше?
Той: Berlin Mitte (Берлин мите)?
Тя: Що за безмислица. А ти с какво се занимаваш?
Той: Аз съм певецът на Берлин мите.

И оттук започва историята между двaмата главни герои...

~~~~~
Юри е дал последното си интервю за panik-juri.de. Сайтът вече не е активен, а в интервюто Юри разказва за живота си  и музиката след PANIK.
източник: panik-juri.de
Ето и най-важното, от това, което споделя в свободен превод:

Как се чувстваш след последния концерт?
Добре и зле. Хубав въпрос, как се чувствам? Ами за мен последно беше турнето през декември, защото Линке не беше вече с нас в Париж.

Промени ли се животът ти след това?
Последният концерт беше малко отложен,  сега водя редовен живот, уча джас барабани, направих някои планове.  Сега свиря доста по-различна музика, което също е интересно. Сега е повече музика, отколкото по времето на PANIK. Тогава беше скандала с мениджърите, фотосесии и подобни. Сега ми харесва, че имам много време за правене на  музика.

Какво взимаш с теб от времето, прекарано с PANIK?
Опитът в студиото.

Можеш ли да си представиш да свириш пак в PANIK някой ден?
Да, разбира се. Подготвям в момента нещо с Давид. Поддържаме контакти и една съвместна работа не е изключена.

Какво учиш всъщност?
Хмм, официалното наименование е музикално образование с насока джас барабани. Мога да кажа, че основната ми специалност е джас барабани, уча също музикална история, пиано, теория на музиката, композиция, малко педагогика.

PiazuManju е новата ти банда - как се стигна дотам?
Уча с двама от момчетата в Бремен. Познавам се със саксофониста от преди това. Търсеха нов барабанист, попитаха ме и да...

Къде може да те видим live?
Може да погледнете на myspace страницата ми.

~~~~~
И не на последно място, 6 от песните на Линке могат да се намерят в iTunes.