На началната страница на Yagaloo може да бъде открито следващото видео. Тимо, Ян, Юри и Франк говорят за раздялата и за промоцианалното турне на албума, което се оказа и последно за групата в този състав.
източник: yagaloo.de
Бърз и груб превод на казаното от момчетата:

Такава фотосесия, каквато бандата PANIK направи в началото на септември няма да има повече. Групата реши, че няма да продължава в този състав. Сега ще разберете защо всичко приключва толкова бързо.
Франк: Просто вече не ни достига въздух, както видяхте, през септември издадохме албума и да... сега решихме, че приключваме. Искахме това да е промо турнето за този албум, но това ще бъде за съжаление също така и последното.
Репортер: Звукозаписната компания ли има нещо общо?
Франк: Не изобщо, те бяха сравнително доволни. Много хора си мислят, че просто сме изритани от бандата. Не, просто всичко се разви по глупав/грешен начин (точната дума, която използва е/беше scheiße - ясно какво имаше в предвид) още от самото начало.
В това със сигурност се включва и скандала с предишния им мениджмънт, който трая почти година и половина. Но бандата определено не можа да постигне и същия успех с новия албум.
Тимо: Ами, това ни дойде малко изненадващо и ние самите трябва първо да го осмислим, да го структурираме и да видим как ще продължи, но имаме доста песни, които бяха написани през полседната година и искаме да ги издадем следващата година.
Това обаче няма да се случи в познатата ни комбинация. Последния гиг ще бъде в Хамбург, защото на концерта в Москва бандата няма да е в пълния си състав на сцената. Допълнителна информация към феновете от рапъра Тимо.
Тимо: Това, което бих искал да кажа е, че аз и Давид продължаваме, така че групата не се разпада изцяло. На 24 декември, за Коледа ще издадем нова песен и ново видео, така че не е напълно минало. Давид и аз оставаме.
Обратно в началото, би си помислил някой. Един такъв "нов старт" със сигурност не е бил очакван.
Тимо: Винаги сме се занимавали с това, основахме бандата през 2002 и от доста дълго време правим музика, затова и ще продължим да го правим. Да... и за това се радвам.
Франк: Кой знае, може Давид да продуцира албума ми един ден, или Тимо да снима видео към него, аз самият все още не знам. Снимах филм, който излиза през септември. Но искам първо да се отдръпна, да си почина и да си изясня нещата. Засега не съм замислял на 100% какво искам да правя.
Нелегалното сваляне от интернет също не помага за финансирането на момчетата. Промо турнето към последния албум ще се превърне и в турне за сбогом.
Франк: Настроението е добро, разбира се. Трябва да помислим и за феновете ни и утре в Хамбург ще е тъжно/горчиво, защото ще е наистина посленият път, но се обединяваме и дава пълен напред, вместа да казваме "О, неe" (тъжно изражение).

(Бел. ред. интервюто е правено, докато момчетата са били в Берлин за последния си концерт там - 09.12.2009)
 


Comments
Leave a Reply